24 Maj 2024
Splošno

Je kolo smiselno kupiti v spletni trgovini?

Je kolo smiselno kupiti v spletni trgovini?

Verjetno ste tudi vi že vsaj enkrat nakupovali v kateri od številnih spletnih trgovin. Morda je šlo za manjši nakup, ki je komajda vreden omembe, ali pa ste prek spleta kupili nekoliko pomembnejšo in dražjo zadevo. Kakor koli že, nekateri še vedno ne zaupajo spletnemu nakupovanju, vse več ljudi pa na spletu brez pomislekov kupuje tudi prevozna sredstva. V večini primerov se izkaže, da je spletno nakupovanje varno in da nakupnemu procesu lahko zaupamo.

Če nekateri prek spleta kupujejo celo avtomobile, zakaj si na primer ne bi kupili tudi kolesa? Se vam osebno zdi to sploh smiselno? Morda se vam zdi varno, smiselno pa ne, ker menite, da je kolo vendarle potrebno vzeti v roke, ga preizkusiti, pri sebi imeti prodajalca, ga kaj vprašati in podobno.

Mi menimo, da je nakup kolesa in podobnih sredstev prek spleta še kako smiseln. Vas zanima, zakaj?

1. Najprej ogled v živo, nato nakup prek spleta

Ponavadi smo navajeni, da si nek izdelek najprej ogledamo prek spleta. Če je investicija vanj nekoliko večja, kmalu za tem obiščemo še fizično trgovino in izdelek podrobneje spoznamo. In če nam je všeč, ga seveda tudi kupimo.

Lahko pa naredimo obratno. Pregledamo več fizičnih specializiranih trgovin s kolesi, si vzamemo nekaj dni časa, da dobro premislimo, kje in kaj bi kupili. Da potem ne izgubljamo časa, ga naročimo po spletu. Seveda tisto kolo, ki smo ga pred nekaj dnevi preizkusili na v trgovini.

Prav lahko se zgodi, da nas bo spletni nakup prišel ceneje, kot če bi kolo kupili v fizični trgovini. Poleg tega nam ga bodo dostavili na dom, da se nam ne bo treba ukvarjati z raznimi prtljažniki, nosilci koles ipd.

2. Ker smo redne stranke, zaupamo prodajalcu

Morda pa smo pri določenem spletnem ponudniku koles že kdaj nakupovali, v živo ali prek spleta, in smo bili z nakupom prav vedno zadovoljni. Poznamo prodajalce, imamo njihov kontakt, telefonsko številko in e-poštni naslov, zato smo lahko ves čas nakupa v povezavi z njimi.

Četudi nam na dom pripeljejo kolo, ki nam ni povsem po volji, ga lahko zamenjamo.

V branje priporočamo

Pobeg s kolesom | Vse pravice pridržane © 2024