24 Maj 2024
Vodiči

Vodič za nakup otroškega poganjalca

Vodič za nakup otroškega poganjalca

V primerjavi s kolesi s pomožnimi kolesi pogajalci omogočajo hitrejše učenje spretnosti lovljenja ravnotežja ter veliko več zabave za male junake. Zlasti za to so poganjalci v zadnjih nekaj letih skorajda povsem zasenčili kolesa s pomožnimi koleščki. Kljub temu pa vsak poganjalec še ni nujno najustreznejša izbira za vašega malčka.

Pri izbiri poganjalca posebno pozornost namenite višini in nastavitvi sedeža, teži, materialom, pnevmatikam, zavoram, krmiljenju, ročajem in ne nazadnje naslonjalom za noge. V ospredje postavite uveljavljene proizvajalce tovrstnih prevoznih sredstev. Ne pozabite upoštevati še mnenja katerega od staršev, ki se je že pohvalil, s kako dobrim poganjalčkom se naokrog podi njegov malček ali malčica. Takšna reklama se zagotovo vedno dobro obnese pri nakupu.

Za začetek smo vas torej opozorili, česa pri izbiri otroškega poganjalca ne smete spregledati. Če ne izberete prave velikosti poganjalčka, lahko otroku onemogočite pravilno učenje vožnje, obenem je nepravilno izbrana velikost za malčka tudi nevarna. Pri teži upoštevajte, da mora poganjalček tehtati največ do 30 % teže otroka. Pri izbiri materiala se lahko ozirate za različnimi vrstami, še posebej priljubljen je aluminij. Pri izbiri pnevmatik upoštevajte podatek, po kakšnem terenu se bo otrok večino časa vozil. Ne nazadnje preverite, ali ima izbrani poganjalček tudi naslon za noge.

Najboljši poganjalci na trgu ta hip

Še bolje pa je, da se pred nakupom dobro pozanimate o tem, kateri poganjalček je v tem hipu še posebej zaželena izbira. Za vas smo pripravili ožji izbor najboljših poganjalcev, za katere navijajo tudi mnogi starši otrok, ki tovrstno prevozno sredstvo že kar lep čas uporabljajo.

Po vsej verjetnosti boste ugotovili, da so najboljši poganjalci woom, Cruzee in Dema. Vse tri vam zato v nadaljevanju predstavljamo nekoliko podrobneje. Naj vam bo to koristen vodič za nakup sanjskega poganjalca za vašega otroka.

1. Poganjalci woom

Poganjalci woom slovijo po ergonomski, stabilni zasnovi z V-zavoro ter lahkim okvirjem iz aluminija. Predstavljajo idealno izbiro za prvi stik z vožnjo na dveh kolesih. Platišča so iz aluminija. Poganjalček ponuja dodaten prostor za noge ob zadnjem kolesu. Višina sedeža je nastavljiva – 25,5 do 36,5 cm.

Poganjalec woom
Poganjalec woom (Extremevital.com)

Poganjalci woom so primerni za otroke, stare med 1,5 in 4 leti oziroma za otroke visoke med 82 in 100 cm. Krmilo iz aluminija ima gumijaste odbojnike in je ergonomsko oblikovano. Krmilo je dolgo 43 cm, s premerom 1,9 cm. Kot takšno je primerno tudi za najmanjše rokice. Nivo majhne zavore je nastavljiv. Mehke zavorne obloge pa uporabniku omogočajo odlično zaviranje tudi pri manjši moči pritiska.

2. Poganjalci Cruzee

Poganjalci Cruzee veljajo za najlažje poganjalce na svetu. Poganjalec Cruzzee Light ima na primer samo 1,9 kg. 12” platišča so primerna za otroke, stare med 1 in 6 let. Ker so tovrstni poganjalci tako lahki, ga lahko obvladujejo tudi zelo majhni otroci.

Poganjalec Cruzee
Poganjalec Cruzee (Extremevital.com)

Sedež poganjalca Cruzze je v najnižjem položaju od tal odmaknjen 28 cm, v najvišjem pa 48 cm. Posledično je primeren za otroke, velike med 60 in 120 cm. Poganjalčki so narejeni iz izjemno trpežnega aluminija. Kolesni ležaji ter pnevmatike so učinkovito zatesnjeni. Posledično onemogočajo vdor umazanije.

3. Poganjalci Dema

Poganjalci Dema so nova tekaška kolesa z udobnimi zračnimi pnevmatikami ter lahkimi platišči, ki so pritrjena na industrijske ležaje. Okvir je lahek, vstopna stopnja je zelo nizka. Poganjalci so kot takšni primerni za malčke, stare več kot dve leti.

Poganjalec Dema
Poganjalec Dema (Extremevital.com)

Poganjalec Dema ima udobno nastavljivo sedežno oporo – od 34 do 45 cm od tal. Krmilo je široko 35 cm z nastavljivo višino med 52 in 59 cm. Za še večjo varnost malčka poskrbijo kakovostno zasnovani držaji s širšim protizdrsnim zaključkom. Težak je 3,7 kg.

Kje kupiti poganjalca uveljavljene blagovne znamke?

Woom, Cruzee ali Dema? Vsi trije proizvajalci na trgu ponujajo odlične poganjalčke. Sami pa boste morali presoditi, kateri poganjalec je najboljši za vašega otroka. Ko se boste odločili za konkretnega proizvajalca, pa je pred vami že druga naloga. Najti boste morali specializirano prodajalno s kolesi, ki je dobro založena tudi z otroškimi kolesi in poganjalci.

Odlična izbira je na primer športna trgovina Extreme Vital. Ta vam vrhunske izdelke ne ponuja samo v svojih fizičnih prodajalnah po Sloveniji, temveč tudi na spletu. Na spletni strani ponudnika lahko pred nakupom dobite še več koristnih informacij v povezavi z vsemi omenjenimi poganjalci. Ključna prednost spletnega naročila je tudi precej dostopnejša cena.

V branje priporočamo

Pobeg s kolesom | Vse pravice pridržane © 2024