26 Maj 2024
Splošno

5 koles za izvajanje uličnih trikov

5 koles za izvajanje uličnih trikov

Na trgu lahko izbirate med številnimi vrstami koles. Med njimi so tudi takšna, s katerimi si lahko privoščite adrenalinsko izvajanje trikov ter akrobacij. Za tovrstne podvige so zlasti dobrodošla BMX in dirt kolesa.

Kolesa BMX so značilne oblike; so bolj robustna, ker morajo prenašati skoke in padce. Najprej je bila ta vrsta zlasti priljubljena pri otrocih in med mladimi na sploh, kasneje pa je dobila širši pomen. Uporabljati se je namreč začela za izvajanje trikov in za tekmovanja na posebnih progah. Leta 2008 je BMX postal celo eden od olimpijskih športov.

Vrhunsko dirt ali BMX kolo si lahko kupite v specializirani trgovini s kolesom. Predstavljamo vam 5 odličnih izbir, ki so vam na voljo v kolesarski trgovini Extreme Vital.

1. Flybikes Orion 21″ RHD

Če prosti čas preživljate na dirt poligonih, BMX progah in pumptrackih, potrebujete primerno kolo, da se boste lahko preizkusili v novih trikih v zraku ter prepuščali adrenalinu. BMX kolo Flybikes Orion 21″ je odlična izbira, saj je vrhunsko opremljeno in sedaj še lažje, stabilnejše ter odzivnejše.

BMX kolo Flybikes Orion 21" RHD
BMX kolo Flybikes Orion 21″ RHD (Extreme Vital)

Opremljeno je s 30 mm offsetom vilic in 75 stopinjskim kotom. Oblika okvirja omogoča hitre spremembe smeri ter lažje izvajanje trikov. Ima verižnik, velikosti 29 zob, odstranljive zavore ter ojačano verigo tipa 512. Super široko krmilo pripomore k odlični kontroli. Ne nazadnje se ponaša še s plašči, ki imajo vrhunski oprijem na asfaltu ali zemlji.

2. Mongoose Legion L80

Če ste ljubitelj freestyla, bo BMX Mongoose Legion za vas odlična izbira. Z njim boste lahko na učinkovit način nadgradili svoja znanja na področju uličnih trikov s kolesom.

BMX kolo Mongoose Legion L80 20"
BMX kolo Mongoose Legion L80 20″ (Extreme Vital)

Kolo je znano po lahkem okvirju, U zavorah, izjemni stabilnosti ter 20″ plašči. Z njim boste preprosto in hitro sledili vsem kolesarskim mojstrom uličnih spretnosti.

3. Flybikes Proton 21″

BMX kolo Flybikes Proton 21″ je posebej zasnovano za začetnike pa tudi izkušene freestylerje. Proizvajalec je poskrbel za vrsto izboljšav, ki se zlasti kažejo na lažjem okvirju, močnejši verigi, hidroformirani enodelni cevi in ne nazadnje na odstranljivih zavorah.

BMX kolo Flybikes Proton 21" FC RHD
BMX kolo Flybikes Proton 21″ FC RHD (Extreme Vital)

Kolo vam omogoča preprosto izvajanje trikov pri vzvratni vožnji, saj ne povzroča dodatnega trenja. Prav tako na učinkovit način odpravlja potrebo po pedaliranju nazaj. Kljub številnim izboljšavam se cena kolesa ni bistveno zvišala.

4. Norco Rampage 2

Kolo Norco Rampage 2 se ponaša z geometrijo s kratko cevjo ob verigi, nizko sredino pogona ter nizko zgornjo cevjo. Posledično je kolo okretno in vam omogoča zelo zabavno izvajanje trikov.

Dirt kolo Norco Rampage 2
Dirt kolo Norco Rampage 2 (Extreme Vital)

Dosledno izbrane komponente kolesu omogočajo nizko težo ter dolgo življenjsko dobo. Kolo je primerno tako za začetnike kot tudi za izkušene kolesarje »dirta« ali »streeta«.

5. Specialized P3

Če svoj prosti čas preživljate na poligonu ali v dirt parku, je kolo Specialized P3 izjemno dobrodošlo, saj boste z njim svoje vrhunske skoke lahko še nadgradili.

Dirt kolo Specialized P3
Dirt kolo Specialized P3 (Extreme Vital)

Vsebuje kombinacijo vrhunskih komponent in lahkega, aluminijastega okvirja. To omogoča kakovostno vožnjo po še tako zahtevnih terenih. Kolo je opremljeno z vilicami Manitou Circus Sport. Močna gonilka ter hidravlične disk zavore pa bodo poskrbele za vas, ko jih boste nujno potrebovali.

V branje priporočamo

Pobeg s kolesom | Vse pravice pridržane © 2024