16 Apr 2024
Splošno

Pod drobnogledom: Poganjalec Early Rider Charger 12

Pod drobnogledom: Poganjalec Early Rider Charger 12

Dve kolesi, en cilj. Otroški poganjalčki so zadnja leta z razlogom eden najpopularnejših pripomočkov naših najmlajših. Gre za to, da otroke spodbujamo k aktivnemu povezovanju s svetom okoli njih, jih vodimo do samostojnosti, ob igri in uživanju pa malčki razvijajo svoje motorične sposobnosti in ravnotežje.

V nadaljevanju vam predstavljamo enega najbolj priljubljenih poganjalcev na trgu, to je Early Rider Charger 12, na kratko pa bomo omenili še njegovega “bratca”, model Big Foot 12.

Early Rider Charger 12

Poganjalec Early Rider Charger 12 otroku zagotavlja udobno in zanesljivo vožnjo. Zaradi uporabljenih kakovostnih materialov ima dolgo življenjsko dobo in je odporen na različne ovire, ki otroka lahko doletijo med vožnjo.

Nizko nameščen okvir z minimalno višino sedeža le 31 cm mu omogoča kar najzgodnejši začetek, otrok ga lahko začne uporabljati ko shodi, ga postopoma uporablja kot oporo in nato sam ugotovi, kako se z njim premikati. Klasična diamantna konstrukcija in hladno kovani izstopni elementi zagotavljajo trdnost poganjalca in prenesejo vse, kar na njih naredi odraščajoči otrok.

Early Rider Charger 12
Otroški poganjalec Early Rider Charger 12 (Extremevital.com)

Gladka brušena površina kaže na kakovost cevi, ki je odporna na praske in manjše udarce. Aluminijasto ogrodje in osi CNC delujejo na zatesnjenih ležajih, zaradi česar je kolo lahko in trenje manjše. Tako lahko otrok svoj poganjalec z lahkoto obrne ali ga prenaša naokoli.

Pnevmatike Vee Speedster se kotalijo čez vse z najmanjšimi možnimi tresljaji ter zagotavljajo udobje in stabilnost, ki ju malčki še kako potrebujejo. Notranja napeljava za opcijsko nadgradnjo zadnje zavore s po meri izdelanimi dvižnimi ročicami, ki so posebej zasnovane za namestitev zavor mini V s kratkim dosegom, omogoča enostavno vožnjo kot na pravem kolesu. Malček na začetku zavor sicer še ne uporablja, saj se ustavlja z nogami, ko pa ima s poganjalcem že nekaj prakse, so mehke zavore zelo dobrodošle.

Cena za kakovost

Uporabljeni so le vrhunski deli, saj se brez njih poganjalcev Early Rider ne more izdelati tako, da bi delovala in zdržala po postavljenih standardih. Čeprav je cena tovrstnih poganjalcev nekoliko višja, je vzporedna s kakovostjo in dolgotrajnostjo izdelka, ki ga dobite.

Cenejše alternative namreč uporabljajo nekakovostne materiale, kot so blago jeklo, masivne pnevmatike in plastične pnevmatike, saj so poceni, enostavni za dobavo in proizvodnjo, a posledično dotrajajo veliko prezgodaj. Ob nakupu poganjalca imejte v mislih, da lahko s kakovostnim vozilom otrok dnevno prevozi precej, poganjalec zaradi nastavljivosti raste z njim in se lahko obdrži tudi za naslednje generacije.

Early Rider Big Foot 12

Z otroškim poganjalcem Big Foot 12 blagovne znamke Early Rider se lahko v širni svet podajo tudi vaši najmlajši. Otroško ravnotežno kolo Early Rider Big Foot 12 je popolno, če vaši otroci raje raziskujejo svet, namesto da bi sedeli pred zaslonom. Robusten diamantni okvir poskrbi, da je vse pod nadzorom. Vreme ni težava, zatesnjeni ležaji so nezahtevni za vzdrževanje, okvir, vilice, pesta, obročki in krmilo so izdelani iz kakovostnega aluminija, le špice koles, ki se ne bojijo robnikov ali korenin, so iz jekla.

Early Rider Big Foot 12
Otroški poganjalec Early Rider Big Foot 12 (Extremevital.com)

Najmlajši se bodo na njem počutili varno ne le na cesti, temveč tudi zunaj nje: široke pnevmatike namreč absorbirajo vse neravnine, poganjalec je pripravljen tudi na blato in malčkom zagotavlja oprijem, ki ga potrebujejo na poti. Lahka zadnja zavora pa zagotavlja dodatno zaupanje, ko se tla pod majhnimi nogami začnejo zdeti malce preveč strašljiva.

V branje priporočamo

Pobeg s kolesom | Vse pravice pridržane © 2024