20 Jul 2024
Splošno

5 uporabnih dodatkov za mestno kolo

5 uporabnih dodatkov za mestno kolo

Mestno kolo, poleg gorskega in cestnega, spada med najpopularnejša kolesa. Uporablja se zlasti za krajše in manj naporne vožnje po mestih. Z njim se uporabniki najpogosteje odpeljejo v službo, trgovino in po drugih vsakodnevnih opravkih. Če ga še nimate, vendar bi ga imeli, vam svetujemo, da preverite naš vodič za nakup mestnega kolesa.

V specializiranih trgovinah s kolesi lahko izbirate med več vrstami mestnih koles. Pri izbiri je potrebno vedeti, ali se boste vozili izključno po ravninskih delih mesta, iz kakšnega materiala naj bo geometrijski okvir kolesa, ali imate zanj primeren prostor za shranjevanje ali ga boste imeli v zunanjih prostorih.

Vse to in še več zaupajte izkušenim prodajalcem, ki vam bodo ponudili najprimernejšo možnost za vas. Pri tem pa vas bodo spomnili še na najrazličnejše uporabne dodatke za mestno kolo, ki vam bodo morda prišli še kako prav. V nadaljevanju vam jih nekaj predstavljamo tudi mi.

1. Retro zvonec v pisanih barvah

Mestno kolo je običajno opremljeno z nekoliko večjim pisanim zvonem. Čeprav so takšni zvonci večinoma namenjeni za še mikavnejši izgled kolesa, pa jih seveda lahko tudi koristno uporabljamo. V zadnjem času so v trendu retro zvonci v najrazličnejših barvah, tudi pisanih.

2. Pletena košara

Če mestno kolo uporabljate zlasti za nakupovanje, je pletena košara kot nalašč, da jo pričvrstite na primerno mesto kolesa (spredaj ali zadaj). Vsekakor boste na trgu našli tudi košare, narejene iz drugih materialov. Poskrbite, da bo dovolj prostorna, da boste vanjo lahko spravili vse potrebno.

3. Potovalna torba

Čeprav se z mestnim kolesom praviloma ne peljete prav daleč, imate na njem lahko vseeno nameščeno potovalno torbo. Morda se boste odpeljali do fitnesa, ki se nahaja nedaleč od vas. V torbo boste brez težav pospravili vso potrebno opremo.

4. Torbica z žepkom za pametni telefon

Med vožnjo na kolesu telefona ne bi smeli uporabljati, saj s tem ne ogrožate samo sebe, temveč tudi druge. Torbica z žepkom za pametni telefon je zato odlična rešitev. Svoj mobilnik boste imeli na varnem mestu, poleg tega vas med vožnjo ne bo prav nič oviral.

5. Blatniki

Kupite si lahko tudi blatnika. Ko ju boste potrebovali (npr. zaradi napovedanega dežja), ju boste na kolo namestili, v nasprotnem primeru pa ju boste zlahka odstranili. Blatnika vas bosta torej varovala pred dežjem, sploh pa pred umazanijo, ki bi se lahko nabrala na vaši zadnji plati.

Dodatkov za mestno kolo je seveda še veliko. Najdete jih lahko tudi v spletnih trgovinah s športno opremo, na primer na Extremevital.com, kjer so cene ugodnejše, izbire pa zares veliko. Če se v trgovini slučajno ne bi znašli, so vam vedno na voljo strokovno podkovani prodajalci, ki jih lahko pokličete po telefonu ali pa jim pošljete mail. Še najbolje pa bo, da se oglasite kar v fizični trgovini in si dodatke za mestno kolo ogledate v živo.

V branje priporočamo

Pobeg s kolesom | Vse pravice pridržane © 2024