25 Maj 2024
Splošno

5 razlogov za nakup poganjalca

5 razlogov za nakup poganjalca

Starši malčkov se pogosto znajdete v veliki dilemi, ali otroku kupiti poganjalca ali ne. Trgovine s kolesarsko opremo vam najpogosteje ponujajo še kolesa s pomožnimi koleščki ter tricikle, ki so nekoč veljali za najboljše sredstvo za predpripravo otroka na pravo vrsto kolesarjenja. Kaj je torej bolje za vašega malega junaka; da sede na sodobnejšo obliko prevoznega sredstva – na otroški poganjalec – ali na kolo, na katerem ste se nekoč učili voziti tudi vi?

Mnenja številnih v povezavi s tem so seveda deljena, konec koncev pa boste med goro številnih komentarjev lahko razbrali, da se nakup poganjalca z več vidikov bolj splača. Zakaj? To vam bomo poskušali na enostaven način razložiti v nadaljevanju prispevka.

1. Poganjalec varnejši kot tricikel

Poganjalec velja za varnejšega v primerjavi s triciklom. Za slednjega je namreč značilno, da je zelo počasen, obenem pa je težji za manevriranje, še posebej, če se vaš malček vozi po pesku in drugih neravnih površinah, kar pa ni redko.

Poganjalec za fante
Otroški poganjalec za fante Cruzee (na voljo na Extremevital.com)

Pri uporabi poganjalca so otroci dokazano bolj pripravljeni in obenem tudi bolj osredotočeni na težave z ravnotežjem med vožnjo. S tem preprečujejo padce in udarce.

2. Z nakupom poganjalca privarčujete na dolgi rok

Čeprav se vam zdi, da boste z nakupom poganjalca zapravili preveč denarja, pa temu ni ravno tako, če boste na to gledali bolj na dolgi rok. Ker se boste odločili za nakup otroškega poganjalca, vam ne bo potrebno kupiti še tricikla in obenem tudi najmanjšega, torej 12-colskega kolesa.

Z nakupom poganjalca boste tako kaj kmalu prišli do spoznanja, da je bila naložba dobra in da je bil to za vas v resnici minimalni strošek.

3. Poganjalec otroka spodbuja, da se dlje časa igra zunaj

Za mnoge male junake vožnja s poganjalcem predstavlja zelo velik užitek, zato vam jih ne bo potrebno stalno spodbujati za igranje zunaj vašega doma. Obenem bodo otroci kaj hitro spoznali, da se lahko po dvorišču vozijo povsem brez vaše pomoči.

Ker so poganjalci narejeni na preprost način, ne vsebujejo nobene baterije ali kaj podobnega, otroku ponujajo le veliko zabave s svojimi vrstniki.

4. Poganjalci so lahki za transport

V primerjavi z drugimi možnostmi je otroški poganjalec izjemno praktičen, tudi zaradi tega, ker je njegova teža majhna. Kot tak je zato enostaven za prenašanje, prav tako pa ga lahko brez težav damo v prtljažnik avta in ga vzamemo s seboj na dopust ali kam drugam.

Poganjalec za deklice
Otroški poganjalec za deklice Cruzee (na voljo na Extremevital.com)

Tudi sicer je znano, da imajo starši z otroki, ki se namesto s tricikli naokoli prevažajo s poganjalci, veliko manj dela, saj so, kot smo že prej omenili, precej samostojnejši. Tako boste na dopustu lahko le od daleč spremljali vašega malčka, kako se veselo vozi naokoli.

5. Otrok s poganjalca veliko hitreje preide na večje kolo

Praksa pa je pokazala tudi, da otroci z uporabo poganjalcev veliko hitreje in lažje preidejo na pravo otroško kolo, kar je zagotovo ena od največjih prednosti uporabe tovrstnega otroškega prevoznega sredstva.

Starši se že vnaprej zelo dobro zavedate, koliko vašega časa, energije in nenazadnje tudi živcev je prihranjeno pri tem, saj ste se verjetno že spopadali s čim podobnim. Sploh če imate doma že nekoliko starejše otroke, ki ste jim kupili še tricikel, ker je bil za tisti čas pač ena od boljših izbir na trgu.

V branje priporočamo

Pobeg s kolesom | Vse pravice pridržane © 2024