25 Maj 2024
Vodiči

Kako kupiti pravo sobno kolo?

Kako kupiti pravo sobno kolo?

Ker je sobno kolo relativno ugodna, zagoto pa odlična izbira za vse, ki želite izboljšati zdravje srca in okrepiti kondicijo ter vzdržljivost, velja za eno od najpopularnejših fitnes naprav. Z njegovo pomočjo boste lepo oblikovali svoje telo in okrepili mišice na nogah.

Sobno kolo je še posebej priporočljivo za vse, ki iščete preprosto ter učinkovito vadbo, za starejše ljudi, zlasti pa za tiste, ki ste preobremenjeni s časom, da bi se lahko rekreirali kje drugje kot doma.

Zakaj je dobro poganjati sobno kolo?

Sobno kolo je narejeno za vse, ki ste pripravljeni sprejeti izziv, pokuriti kalorije v kratkem času, telovaditi z majhno obremenitvijo in aktivirati celotno telo.

Sobno kolesarjenje vam ponuja celo paleto koristnih učinkov, kot so bolj zdravo srce, izboljšana zmogljivost pljuč, manjši stres, izboljšanje imunskega sistema, oblikovanje mišic, izboljšanje razmerja med dobrim in slabim holesterolom.

Pokončno sobno kolo
Sobno kolo je kot nalašč za odpravo odvečnih kilogramov.

Številna sobna kolesa so znana po prilagodljivem uporu ter programu za vadbo za večjo raznolikost vadbe ter intervalno vadbo. Z njo boste ves čas lahko ohranjali motivacijo ter interes. Na trgu lahko torej izbirate med različnimi kolesi, ki nudijo različne vrste vadb različnih težavnostnih stopenj.

Vrste sobnih koles

V specializiranih trgovinah s športno in fitnes opremo praviloma lahko izbirate med tremi vrstami sobnih koles. To so:

  • Pokončna sobna kolesa: So najpopularnejša vrsta. Na njih lahko vadite v pokončni drži, sicer pa delujejo na zelo podoben način kot navadna kolesa.
  • Ležeča sobna kolesa: Odlična izbira za začetnike z zdravstvenimi težavami ali tiste, ki okrevajo po poškodbi.
  • Spinning sobna kolesa: Ponujajo intenzivno, energično vadbo, ki je odlična predvsem za kurjenje kalorij in oblikovanje telesa.

Če pri izbiri sobnega kolesa nimate posebnih zahtev, je najbolje poseči kar po pokončni vrsti. Ležeča kolesa priporočamo starejšim ljudem, spinning pa vsem, ki uživate v visoko intenzivni vadbi.

Na kaj bodite pozorni pred nakupom?

Preden si privoščite sobno kolo, bodite pozorni na prostorske zahteve kolesa, uporabnike, prilagodljivo obliko pa tudi na zložljivo zasnovo. Izbirajte med sobnimi kolesi, ki vam ustrezajo po programih in prilagodljivi in intenzivnosti, dobro pa je tudi, če ima sobno kolo vgrajena še računalnik ter monitor srčnega utripa.

Če želite, da bo vadba kar se da zanimiva, kupite kolo s priključkom za video, mp3 ali internet. Ne pozabite preveriti niti tega, ali ima izbrano sobno kolo držalo za plastenko z vodo in knjigo.

Vzdrževanje sobnega kolesa

Ko si boste končno kupili pravo vrsto sobnega kolesa z vso potrebno dodatno opremo, ga tudi primerno vzdržujte. Po vsaki vadbi z njega obrišite znoj in vsaj dvakrat na mesec na njem očistite prah. Sicer pa ima večina od sobnih koles, kupljenih v specializiranih trgovinah, enoletno garancijo, modeli boljše kakovosti pa celo dve ali triletno garancijo.

V branje priporočamo

Pobeg s kolesom | Vse pravice pridržane © 2024