24 Maj 2024
Vodiči

Vodič za nakup Tacx dodatkov za trenažer

Vodič za nakup Tacx dodatkov za trenažer

Tacx trenažerji za kolo predstavljajo vrhunsko izbiro za kolesarje, ki želijo trenirati udobno in učinkovito kar v udobju svojega doma. S poudarkom na visoki kakovosti materialov in inovativnih rešitvah, Tacx ustvarja trenažerje, ki omogočajo realistično simulacijo vožnje na cesti. Zanje je značilna trpežna konstrukcija, ki zagotavlja stabilno kolesarjenje, ne glede na intenzivnost vadbe.

Pri nakupu tovrstne opreme vam je lahko v veliko pomoč vodič za nakup trenažerja za kolo. Poleg kakovostnih trenažerjev Tacx ponuja tudi široko paleto dodatne opreme, ki dopolnjuje kolesarsko izkušnjo doma. Vsi dodatki za trenažer, predstavljeni v nadaljevanju, so na voljo v specializiranih kolesarskih trgovinah Extreme Vital.

1. Premične plošče Neo Motion Plates

Premične plošče pri trenažerju za kolo predstavljajo inovativno rešitev, ki povečuje realističnost izkušnje vožnje in nudi številne prednosti. Ene izmed boljših izbir v tem segmentu so Tacx premične plošče Neo Motion Plates, ki z večsmernim gibanjem simulirajo občutek kolesarjenja na prostem. To gibanje omogoča kolesarjem, da med vadbo bolj naravno reproducirajo vožnjo na cesti, kar pripomore k boljšemu in bolj učinkovitemu treningu.

Tacx premične plošče Neo Motion Plates
Tacx premične plošče Neo Motion Plates (Extremevital.com)

Ena ključnih prednosti premičnih plošč Neo Motion Plates je v tem, da izboljšujejo realističnost vožnje, ne da bi pri tem vplivale na kompaktnost ali tiho delovanje trenažerja. Enostavna montaža brez orodja omogoča hitro pritrditev plošč na dno združljivega trenažerja s pomočjo magnetnega sistema, kar pomeni, da se kolesar lahko hitro pripravi na trening brez zamudnega nastavljanja.

Dodatna prednost teh premičnih plošč je spodbujanje bolj naravnega položaja na kolesu med vožnjo, kar pomeni, da kolesarji ohranjajo ergonomsko pravilen položaj, kar prispeva k učinkovitejšemu treningu in zmanjšuje tveganje za morebitne poškodbe.

2. Znojnik za kolo in brisača

Znojnik za kolo je nepogrešljiv dodatek za kolesarje med treningom, še posebej pri uporabi trenažerja. Namenjen je učinkovitemu zbiranju potu, ki se sprošča med intenzivnimi vadbami, s čimer preprečuje, da bi pot zmočil roke in opremo ter omogoča bolj udobno in suho vadbo. Medtem ko je na prostem pretok zraka tisti, ki hitro posuši pot, je pri uporabi trenažerja ta funkcija omejena, zato postane znojnik še posebej pomemben.

Tacx Sweat Set: znojnik za kolo in brisača
Tacx Sweat Set: znojnik za kolo in brisača (Extremevital.com)

Tacx znojnik skupaj z visoko vpojno brisačo Sweat Set prinaša vrhunsko rešitev za obvladovanje znoja med vadbo. Izdelan iz vpojnega materiala nudi optimalno absorpcijo vlage, s čimer kolesarju omogoča, da ostane suh in osredotočen na vadbo.

Posebna funkcionalnost znojnika vključuje tudi vgrajen žepek za pametni telefon, zaščiten s prozorno folijo, ki ne moti uporabe zaslona. To omogoča kolesarju, da med vadbo spremlja svoj napredek, posluša glasbo ali opravlja druge aktivnosti prek pametnega telefona, ne da bi ga pri tem motil znoj.

3. Garmin ključek USB ANT+ antena

Garmin ključek in antena predstavljata nepogrešljiv pripomoček za vse, ki svoje treninge spremljajo s pomočjo tehnologije. S preprostim priklopom ključka v USB režo računalnika omogočite nemoten prenos podatkov o svojih aktivnostih. Ta inovativna antena omogoča samodejen prenos podatkov, ko je v bližini kompatibilna naprava, ki jo uporabljate za trening.

Garmin USB ANT+ antena
Garmin USB ANT+ antena (Extremevital.com)

Posebej uporabna je za povezovanje z ANT+ trenažerjem, kar omogoča neposredno povezavo trenažerja in računalnika. Antena je združljiva z vsemi ANT+ trenažerji, kar jo postavlja v ospredje med uporabniki, ki cenijo zanesljivost in enostavno uporabo.

4. Nosilec za tablični računalnik

Tacx nosilec za tablični računalnik T2092 omogoča, da tablico pritrdite na krmilo kolesa med uporabo trenažerja. S tem nosilcem lahko med treningom na trenažerju spremljate virtualne proge, sledite vadbenim programom ali preprosto uživate v zabavi, ki jo ponujajo aplikacije na tabličnem računalniku.

Tacx nosilec za tablični računalnik T2092
Tacx nosilec za tablični računalnik T2092 (Extremevital.com)

Namestiti ga je mogoče na krmila s premerom od 26 do 35 mm, primeren pa je za tablice z dimenzijami od 182 do 267 mm v dolžino, od 112 do 197 mm v širino ter z debelino do 13 mm. Poleg tega ohranja tablični računalnik odmaknjen od kapljic potu, kar ohranja jasen zaslon. Oblika nosilca omogoča še možnost za pospravljanje bidona.

5. Podloga za trenažer Rollable Trainer Mat

Tacx podloga Rollable Trainer Mat je odlična izbira za vse kolesarje, ki želijo zaščititi svoja tla pred odrgninami, hkrati pa ublažiti zvok in tresljaje med treningom. Ta zložljiva podloga je narejena iz 6 mm vodoodbojne pene, kar zagotavlja trajnost in zanesljivo zaščito pred vlago.

Tacx podloga za trenažer Rollable Trainer Mat
Tacx podloga za trenažer Rollable Trainer Mat (Extremevital.com)

Poleg tega je prevlečena z obstojnim nedrsečim premazom, ki preprečuje drsenje trenažerja, obenem pa preprečuje pretirano obrabo podloge. Podloga Rollable Trainer Mat ni uporabna le za kolesarski trening, temveč jo lahko izkoristite tudi za druge vadbe, kot je trening z lastno težo ali joga.

V branje priporočamo

Pobeg s kolesom | Vse pravice pridržane © 2024