17 Jul 2024
Splošno

4 kolesarske ključavnice, ki so vredne nakupa

4 kolesarske ključavnice, ki so vredne nakupa

Kolesarjenje je čudovit način, kako raziskovati svet, ohranjati zdravje in prispevati k okolju. Ko se podate na kolesarsko avanturo, je pomembno, da zaščitite svoje kolo pred krajo. Na tem mestu vstopijo v igro kolesarske ključavnice. Zanesljiva kolesarska ključavnica skrbi za varnost kolesa, saj nepridipravom preprečuje, da bi si ga na hitro prilastili.

V nadaljevanju bomo raziskali različne vrste kolesarskih ključavnic, njihove prednosti in kako izbrati pravo ključavnico za vaše potrebe. Oglejmo si, kako ohraniti kolo varno in pripravljeno na nove pustolovščine.

1. Ključavnica Kryptonite Kryptoflex 815

Bistvo kakovostne ključavnice je, da varuje kolo pred nepridipravi. Ne glede na to, ali se želijo vašega kolesa lotiti s takšnim ali drugačnim orodjem, bo ključavnica Kryptonite Kryptoflex 815 poskrbela za to, da bodo imeli pri tem obilo dela in jim ne bo uspelo.

Kolesarska ključavnica Kryptonite Kryptoflex 815
Kolesarska ključavnica Kryptonite Kryptoflex 815 (Extremevital.com)

Svoje kolo boste zaščitili z 8 mm jekleno vrvjo, ki je povezana s kombinacijsko ključavnico na ključ. Že samo to pove nekaj o varnosti vašega kolesa. Jekleno vrv pred vremenskimi neprilikami ščiti še plastičen ovoj, je lahka in kompaktna, ob nakupu pa prejmete dva ključa.

2. Ključavnica MasterLock 8170 U Bar

U-bar ključavnice so znane po svoji trdnosti. Izdelane so iz močnih materialov, kot je jeklo ali legirane kovine, kar tatovom otežuje delo. Običajno so oblikovane tako, da se prilegajo različnim velikostim kolesarskih okvirjev. To pomeni, da jih lahko uporabljate ne glede na to, ali vozite cestno kolo, gorsko kolo ali mestno kolo.

Kolesarska ključavnica MasterLock 8170 U Bar
Kolesarska ključavnica MasterLock 8170 U Bar (Extremevital.com)

Večina U-bar ključavnic ima preprost mehanizem zaklepanja, kar olajša njihovo uporabo. Nekatere imajo tudi hitro sprostitev, kar pomeni, da jih lahko hitro namestite in odstranite. Zaradi svoje trdnosti in vzdržljivosti U-bar ključavnice običajno dolgo zdržijo, kar pomeni, da boste dolgo časa uživali v njihovi zaščiti. Debelina žice ključavnice MasterLock 8170 U Bar je kar 12 mm, zaklepa pa se s ključem.

3. Ključavnica MasterLock 8120 – kombinacija

Ste eden tistih, ki vedno pozabi ali izgubi denarnico, ključe in podobne reči? Potem bo za vas kot naročena ključavnica za kolo MasterLock 8120. Zaklepa in odklepa se jo namreč s 4-mestno številčno kodo, kar pomeni 10.000 možnih kombinacij.

Kolesarska ključavnica MasterLock 8120
Kolesarska ključavnica MasterLock 8120 (Extremevital.com)

Debelina žice omenjene ključavnice znaša 10 mm, preko nje pa je nameščena vinil prevleka, ki bo preprečila praske na okvirju. Ob ključavnici prejmete še priročen okvir za na kolo, ki bo olajšal shranjevanje vaše nove ključavnice.

4. Ključavnica Abus Bordo Alarm 6000KA 120

Za najzahtevnejše kolesarje in lastnike dražjih koles je tu ključavnica Abus Bordo Alarm 6000KA 120 cm, ki je edinstvena na trgu. Ključne značilnosti te ključavnice vključujejo trdno jekleno konstrukcijo in visoko varnostno ABUS Plus cilindrično ključavnico.

Kolesarska ključavnica Abus Bordo Alarm 6000KA 120
Kolesarska ključavnica Abus Bordo Alarm 6000KA 120 (Extremevital.com)

Posebnost ključavnice je vgrajen alarm, ki ob poskusu kraje sproži zvočni signal s 100 decibeli, kar odvrača morebitne tatove. Poleg tega ima ključavnica dvokomponentno prevleko na zunanjem delu, ki ščiti okvir vašega kolesa pred poškodbami.

Izberite kakovostno kolesarsko ključavnico

Ker je ključavnic za kolo na trgu zares veliko, so le-te različnih cen in kakovosti, prav vsem pa je skupno, da varujejo kolesa pred krajo. Preverite, katera kolesarska ključavnica bi bila idealna za vas, vaše kolo in proračun. Najpomembneje je, da je ključavnica varna in da jo je lahko namestiti, odstraniti ter tudi shraniti pred nadaljevanjem kolesarske poti.

V branje priporočamo

Pobeg s kolesom | Vse pravice pridržane © 2024